Puistoretkellä Haagassa

Haagan alppiruusupuistossa on nyt niin runsas kukinta, että se kyllä ansaitsee yhden postauksen atsaleablogiinkin.

Eilen minulle soitti YLEn nettiuutisten toimittaja ja kysyi olenko se Anu Väinölä… Sitten juteltiin Haagan puistosta ja muutaman tunnin kuluttua sainkin jutun luettavakseni. Myös pitkäaikaista yhteistyökumppaniani, Helsingin kaupungilla työskentelevää Satu Tegeliä oli haastateltu. Kokonaisuudesta tuli ihan kiva, linkitän sen tähän.  Satu kertoi erikseen minulle, että tänä vuonna kukinta on Haagassa aivan uskomaton. Varmisti, että olenhan jo käynyt. En ollut.
20170617_115634
Lähdin sitten tänään lauantaina sinne, kun olin muutenkin liikkeellä. Ikinä en ole siellä niin paljoa autoja ja väkeä nähnyt. Eri-ikäisiä ja muutenkin hyvin erilaisia ihmisiä, kaikki kukkia ihailemassa. Poikkeuksellista tänä vuonna on se, että sekä atsaleat että alppiruusut kukkivat runsaina yhtä aikaa. Atsaleoissa oli vielä paljon nuppuja, joten kukintaa riittänee tavalliseen tapaan koko kesäkuuksi.
Kyllä atsaleatkin olivat hienoja, mutta sykähdyttävintä oli alppiruusujen keskellä, keskelle metsää tehdyllä pienellä polulla. Näyttää siltä, että jotkut pensaat vaan jatkavat kasvamistaan. Nuorena tutkimusavustajana mittasin puiston kaikki pensaat parina vuonna. Silloin riitti vielä kahden metrin puinen taittomitta. Yli menevän osan saattoi arvioida muutamista pensaista. Tutkimusten aika puistossa on ohi, ja nykyisin se toimii ihan vaan puistona, muttei se kyllä mikään ihan tavallinen puisto ole.
Mainokset

One thought on “Puistoretkellä Haagassa

  1. Kauniita kuvia! Tuolla olisi ihana joskus käydä. Täällä alppiruusut ja atsaleat vähitellen raottelevat nuppujaan, runsain kukinta taitaa sattua juhannuksen seutuun. Hauskaa viikonloppua! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s